Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Viktor Dahl om att vara HR-specialist

Viktor Dahl arbetar som personalutvecklare i Nässjö kommun. Han har läst personalvetarprogrammet och avlagt en examen i psykologi. Viktor arbetar främst med projekt som rör employer branding och medarbetarskap. Twittrar om HR, på uppdrag av Nässjö kommun: @HR_ViktorDahl.

Vad är HR för dig?

HR, Human Resources, innebär kort sagt att tillvarata mänskliga resurser och kompetenser

Vad gör HR-specialist till ett att Sveriges Viktigaste Jobb, enligt dig?

HR-specialisters kunskap om människor och organisationsstrukturer gör det till ett av världens viktigaste jobb! Att människor är den viktigaste resursen stämmer, framförallt i dagens extremt kunskapsintensiva samhälle. Som organisation idag och i framtiden är det oerhört viktigt att man verkar för ett bra arbetsklimat och en stark företagskultur, i synnerhet eftersom att folk tenderar att byta jobb oftare. Då är det viktigt att ha en plan för hur man ska attrahera och behålla medarbetare.

Det kan vara lätt att kopiera ett företags affärskoncept, deras tekniska idéer och så vidare. Men en god organisationskultur och ett gott ledarskap som genomsyrar organisationen kopieras inte lika lätt. Då krävs det en HR- specialist som har kunskap i discipliner som till exempel psykologi, sociologi och pedagogik.

HR är ett mycket brett yrke. Våra kunskaper i rekrytering, arbetsrätt, avtal, rehabilitering, chefsstöd och ledarskapsutveckling är av stort värde för organisationers fortsatta välmående och utveckling.

Vad är roligast med att ha ett av Sveriges Viktigaste Jobb?

Employer branding är det absolut roligaste! Att arbeta i projektform är något jag generellt tycker om. Det är häftigt att ha ett projekt som sträcker sig över en viss tid, planera för att sedan genomföra och till sist få se ett resultat. Det är roligt att vara på events och hålla i många kontakter. Det händer saker hela tiden, i synnerhet i så stora organisationer som kommuner representerar.

Vilka egenskaper tror du krävs för att bli en bra HR-specialist?

Många olika egenskaper är nyttiga för rollen som HR- specialist. Personligen så gillar jag att nätverka, organisera och arbeta med utveckling av olika slag.  Den viktigaste egenskapen är givetvis att man tycker om att jobba med människor.

Varför valde du själv att bli HR- specialist?

Jag vill utveckla organisationer. Jag vill förstå för att kunna förändra.

Hur tror du att yrket kommer att utvecklas?

Yrket anpassas till en allt mer globaliserad värld. Då människor allt oftare byter jobb blir det allt viktigare att ha en stark organisationskultur och förstå omvärldens förändringar. Därför börjar HR helt klart få en tyngre roll i organisationerna.

Vad vill du säga till de ungdomar som är intresserad av att bli HR- specialist?

Jag uppmanar dem verkligen till det! Det händer saker hela tiden och det är ett brett yrke i spännande utveckling.

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!