Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Elin om att vara webbstrateg

Elin Carlholt jobbar som webbstrateg på Landstinget i Jönköping.

Varför ville du bli webbstrateg?

Jag ville bli webbstrateg för jag älskar kommunikation i alla former och tyckte det lät intressant att jobba med webben som verktyg på en strategisk nivå.

Vad är det bästa med jobbet?

Det bästa med jobbet är att utvecklingen av strategier för kommunikationen pågår ständigt eftersom det hela tiden kommer nya digitala kanaler. Utvecklingen gör att jag har många spännande och roliga utmaningar i att testa, utvärdera, tipsa och coacha kollegor i nya kanaler för digital kommunikation.

Jag tycker om att jobba för att hitta nya kreativa sätt med modern teknik för att nå ut till specifika målgrupper. Det är en stor fördel att vi smidigt kan utvärdera digitala kommunikationssatsningar med hjälp av olika statistikfunktioner och se hur väl vi når målgruppen och hur budskapet har spridit sig i olika kanaler.

Vilka egenskaper är viktiga i jobbet?

Bra på att inspirera, lyssna in behov, och coacha kollegor. Aktiv och intresserad av digitala trender och marknadsföring eftersom det krävs en hel del omvärldsbevakning för att hålla sig uppdaterad inom området. Nyfiken på människor och ny teknik. Strukturerad och tydlig för att ta fram riktlinjer för användningen av digitala kanaler.

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!