Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Kostchef

Vad gör en kostchef? Det kan du läsa om här.

Som kostchef arbetar du med matlagning ur helikopterperspektiv. Du kan till exempel ha ansvar för storköken i en stadsdel, ett skolområde, ett sjukhus eller i en mindre kommun.

  • Du komponerar matsedlar och har järnkoll på planeringen.
  • Du ansvarar för kvalitets- och utvecklingsarbete och ser till att ni håller budget.
  • Du har personalansvar och sköter i många fall rekrytering och utbildning.
  • Du motiverar dina medarbetare och skapar engagemang och delaktighet.
  • Du är strukturerad och visar vägen mot effektivare organisation och ännu godare mat.

Utbildning

Kostvetarprogrammet omfattar 180 högskolepoäng, 3 års heltidsstudier. Första året läser du ett basblock i kostvetenskap som består av näringslära, livsmedelskemi, kost- och folkhälsa och livsmedelsvetenskap. Under den tredje terminen ansvarar du och dina studiekamrater för driften av en utbildningsrestaurang. Därefter väljer du inriktning. Blivande kostchefer väljer oftast inriktningen Kostekonom.

Framtidsutsikter

Många kostchefer är anställda inom den offentliga måltidsverksamheten. Men även inom privata företag och inom livsmedelsindustrin har behovet av kostchefer och kostekonomer ökat.

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!