30 december 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Visby lasarett tar inte jullov

Nyårsafton är som vilken annan dag som helst på intensiven på Visby lasarett. Där jobbar undersköterskan Ann Hoas med att ta hand om svårt sjuka patienter.

Ann Hoas och hennes kollegor

– I mitt uppdrag ingår att ta helt enkelt ta hand om patienterna. Det handlar om allt ifrån olika kontroller och övervakning till omvårdnad och att ta hand om anhöriga, säger Ann Hoas.

Eftersom intensivvårdsavdelningen inte har någon planerad verksamhet, utan enbart tar hand om akuta fall, så är ingen dag den andra lik för Ann Hoas och hennes kollegor.

– Det är stimulerande att det händer så mycket och det gör också att jag lär mig nya saker varje dag. Trots att jag jobbat i vården i över 40 år så lär jag mig fortfarande och det gör jobbet utvecklande och spännande.

Ann Hoas berättar också att även om jobbet är roligt och lärorikt så är det också stundtals utmanande och svårt.

– Vissa saker är väldigt tunga på en sådan här avdelning och även om det är ett jobb så blir man påverkad emotionellt. Vi är ett bra gäng på avdelningen som stöttar varandra och vi brukar bearbeta jobbiga saker tillsammans. Det gör också att vi blir mer sammansvetsade och jobbar bättre ihop.

I år jobbar Ann Hoas på nyårsaftonskvällen.

– Vi som jobbar på nyår brukar ta med lite mat och ha knytkalas. Men annars är nyårsafton som vilken annan dag som helst. Det är klart att det är lite tråkigt innan man ska iväg till jobbet men när man väl är här och träffar kollegorna så brukar det gå hur bra som helst.

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!