3 september 2014
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Goda exempel

Många kommuner jobbar aktivt med ferijobb för unga. Goda exempel, tips och kontaktpersoner finns nedan.

Luleå kommun

Luleå kommun har ett stort utbud av feriejobb, alltifrån parkarbete till IT- och samhällsprojekt. För att driva samhällsprojekten framåt har kommunen valt att anställa gruppledare i tjugoårsåldern. Tillsammans med feriejobbarna kommer de att undersöka Luleå och utarbeta förbättringsförslag för stadens utveckling.

Kontakt: Lennart Renberg
Kontaktuppgifter: Lennart.renberg@ams.lulea.se 0920-45 30 94

Jönköpings kommun

I Jönköping försöker kommunen att bryta de könsroller som finns i arbetslivet genom att erbjuda tjejer jobb i vaktmästeriet och killar jobb inom äldreomsorgen. Kommunen erbjuder också feriejobb som exempelvis street-dance, sång och teater som avslutas med en liten turné med förställningar runt om i Jönköping.

Kontakt: Radmila Dimic
Kontaktuppgifter: radmila.dimic@jonkoping.se 036-107303

Västerås stad

Västerås stad har ett långsiktigt perspektiv och satsar på att locka tekniskt intresserade då efterfrågan på ingenjörer i framtiden kommer vara stor. Till exempel har Västerås stad ett samarbete med Mälardalens högskola och Automation Region som heter ”Hello World!” och riktar sig till gymnasietjejer som är intresserade av design, programmering och kommunikation.

Kontakt: Göran Thunberg
Kontaktuppgifter: goran.thunberg@vasteras.se 021-391747

Ovanåkers kommun

I Ovanåkers kommun låter man ungdomar som feriejobbar, planera och genomföra olika evenemang i stället för att rensa ogräs. Ungdomarnas insatser blev en succé förra året och har resulterat i att årets budget för feriejobb har ökat från 400 000 kronor till 1 miljon

Kontakt: Björn Ingesson
Kontaktuppgifter: bjorn.ingesson@ovanaker.se 0271-571 72, 070-675 00 45

Botkyrka kommun

I Botkyrka kommer feriejobbare att driva bloggen och Instagramkontot @Botkyrkasommar. Där kommer de att skriva om hur andra ungdomar i kommunen upplever sina feriejobb. Botkyrka kommun har också ett samarbete med Konsthallen som innebär att några ungdomar får möjlighet att åka till Venedig och arbeta med konst, foto, skriva och blogga. För att nå ut med Botkyrkas feriejobb har man annonserat i lokalpressen, affischerat, informerat på skolor och använt sociala medier.

Kontakt: Azra Jahic Koordinator för sommarjobb i Botkyrka
Kontaktuppgifter: azra.jahic@botkyrka.se 08-53061940

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!