14 januari 2016
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Askersunds personalredovisning och Sveriges Viktigaste Jobb

När Eva-Karin Eriksson, personalsekreterare på Askersunds kommun, skulle ta fram årets personalredovisning ville hon använda sig av den grafik som Sveriges Viktigaste Jobb erbjuder i Verktygslådan. Men som icke-kommunikatör kände Eva-Karin Eriksson att vissa förkunskaper skulle underlätta.

Askersunds personalredovisning

Så hon kontaktade SKL för att höra hur hon skulle gå till väga för att använda budskapscollaget som omslag till redovisningen som hon arbetade med.

Personalredovisningen ska gå till alla chefer i kommunen, men Eva-Karin Eriksson tycker att det är särskilt roligt att också kommunens politiker kommer få den.
- Kampanjen är jättebra, den riktigt fångar ögat, och formen gör att budskapen verkligen går fram, också då till alla våra politiker.

Sedan personalredovisningen nu är klar och skickad till tryck tar nästa projekt vid. Askersund inleder ett samarbete med närliggande kommuner – Kumla, Lekeberg, Hallsberg, Laxå och Degerfors – i en rekryteringskampanj. I stället för att konkurrera med varandra kan kommunerna dra nytta av de samlade resurserna som skapas av ett samarbete.

I kampanjen kommer material från Sveriges Viktigaste Jobb att ha en framträdande roll.
- Vi kommer att använda materialet till roll-ups, mässkärmar, broschyrer och affischer när vi gör rekryteringsinitiativ runt om i regionen. Vi missade den stora jobbmässan i Örebro nyligen, men nästa ska vi vara med på, säger Eva-Karin Eriksson.

Artiklen publicerades första gången 2013-03-19

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!