29 april 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Framtiden är din

Ovanåkers kommuns socialförvaltning behöver rekrytera 250 personer inom de närmaste åren. För att möta rekryteringsutmaningen har kommunen startat kampanjen Framtiden är din – och din framtid är vår framtid.

Framtiden är din

– I samhället blir allt fler äldre och det ökar behovet av äldreomsorg. Detta, i kombination med att många medarbetare uppnår pensionsålder, gör att vi måste nyanställa många personer, säger Christian Olars som startat kommunens kampanj.

I dag har socialförvaltningen i Ovanåkers kommun runt 460 anställda och ett trettiotal olika yrken.

– Inom det sociala området finns många olika yrken och möjligheterna att få jobb för den som väljer våra olika yrkesinriktningar kommer att vara mycket goda i framtiden.Det behöver vi berätta, säger kommunens socialchef Anette Forsblom.

För att möta rekryteringsutmaningen startade kommunen kampanjen ”Framtiden är din”. För att nå ut med kampanjens budskap har kommunen tagit fram tryckt material som kan användas på exempelvis mässor. I broschyrer har kommunen bland annat använt Sveriges Viktigaste Jobbs logotyp.

Utöver detta har de skapat en Facebooksida, ett instagramkonto och en webbsida där man kan läsa om jobben och se vilka betyg de anställda ger jobben utifrån exempelvis arbetsmiljö, lön och meningsfullhet. De hoppas att materialet ska få unga i kommunen att se att det finns jobb för de som vill bo kvar i sin hemort.

– Om vi inte berättar om våra olika yrken så är det många som inte har en aning om vilka valmöjligheter och vilken bredd av yrkesval som vi faktiskt erbjuder. Vi kan förutom att erbjuda en arbetsmarknad med mycket ljusa framtidsutsikter också erbjuda meningsfulla jobb och möjligheter att göra skillnad, säger Anette.

Anette tycker att det är viktigt att lyfta den tekniska utvecklingen när de pratar om jobben.

– Vi står även inför en spännande teknisk utveckling vilket gör att den som är intresserad av ny teknik och tekniska lösningar kan lockas av våra olika yrken och verksamheter. Det är bland annat detta vi vill åskådliggöra genom kampanjen.

För att sprida kampanjen kommer kommunen fortsätta jobba med sociala medier och även personliga möten.

– Vi kommer bland annat att träffa elever på högstadieskolorna för att berätta om vår verksamhet. Grundtanken är att ge en positiv bild av välfärdssektorn och vara en motpol till den bild som annars ges, säger Christian.

Framtiden är din på Facebook

Framtiden är din på Instagram

Kampanjens webbplats

Framtiden är din klistermärke

Kontakt

Christian Olars
Metod- och kvalitetsutvecklare, Ovanåkers kommun
Christian.olars@ovanaker.se, 070-697 59 18

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!