1 december 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Musikvideo för att locka sjuksköterskor

Personalen på Ortopedkliniken på Norrlands Universitetssjukhus(NUS) i Umeå ligger bakom succén till musikvideon för att få fler att söka jobb på avdelningen.

Har du sett den glädjespridande musikvideon som personalen på Ortopedkliniken på NUS har komponerat ihop? När platsannonser inte räckte till, ville man på avdelningen göra något åt bristen på sjuksköterskor. Linda Åström, undersköterska på Ortopedkliniken berättar att hon och kollegan Cecilia Lundberg kom på idén att göra en musikvideo efter att en ”flashmob” resulterade i att två sjuksköterskestudenter sökte sig till avdelningen. Flashmoben utfördes på Vårdvetarhuset vid sjukhusområdet i Umeå, där sjuksköterskeeleverna håller till.

- Vi försökte så smidigt som möjligt glida in från olika håll och sedan ställde vi oss och sjöng en egen komponerad låt som handlade om ortopedi till en känd julmelodi. Under tiden delade vissa av oss ut infoblad om Ortopedkliniken, berättar Linda Åström.

Fler ansökningar om jobb på avdelningen

Nästa steg var att göra något större och det blev en musikvideo. Cecilia Lundberg skrev texten och Linda spelade in låten i en studio. Eftersom de inte hade någon budget, tog de kontakt med journalistutbildningen på Strömbäcks Folkhögskola, strax utanför Umeå. Studenterna Oskar Sandström och Kalle Vannmoun högg direkt och hjälpte till med filmning och redigering av musikvideon. Medier från olika delar av landet har uppmärksammat initiativet, och vad blev följden av detta?

- Vi har ju fått en rejäl ökning av ansökningar och några tjänster är tillsatta, berättar Linda Åström.

Kollegorna på avdelningen var mycket positiva till idén och var själva med i musikvideon. Personalen på Ortopedkliniken planerar ytterligare en video som beräknas släppas innan vintern.

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!