14 januari 2016
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Numera är ringen i alla Linköpings annonser

Linköpings kommun tog i våras fram en mall för hur kommunens jobbannonser ska se ut. Det är en kombination av den egna grafiska profilen och Sveriges Viktigaste Jobbs ringlogga. Alla Linköpings annonser innehåller numera ringen.

Rekryteringsannons Linköpings kommun

Det började med Ungdomsrapporten.

- Vi såg undersökningen där ungdomar gör klart att de vill jobba med sådant som gör skillnad och betyder något. Vi tänkte att det är ju precis det som kommunjobb handlar om. Det är bara att många kanske inte tänker på det, säger Carina Lundgren på kommunens personalavdelning.

Därför valde Carina Lundgren, i samråd med kommunens kommunikationsavdelning, att använda Sveriges Viktigaste Jobbs material konsekvent, som en igenkänningsfaktor.

- Men inte bara det, vi tycker också att budskapet om Sveriges Viktigaste Jobb stämmer precis med det som vi vill få sagt. Vi tror att texterna tilltalar alla, fortsätter hon.

Under 2014 är förhoppningen att konceptet ska kunna utvecklas. Det finns planer om att använda annonserna på annonspelare runt om i staden. Även i den kommuntidning som varje år distribueras till alla i kommunen.

- En idé vi har är att tänka på tajmingen när vi annonserar och att välja tidpunkt för riktade annonser. Att till exempel utlysa lärartjänster i samband med terminsslut, säger Carina Lundgren.

Artiklen publicerades första gången 2013-09-05

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!