14 januari 2016
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Tillväxtdagen i Halmstad

På den årliga tillväxtdagen i Halmstad, som i år hölls den 15 mars, når Region Halland ut till både en intresserad allmänhet och till framtidens medarbetare inom välfärden. Nytt för den här gången var valet att använda material och bildspråk från Sveriges Viktigaste Jobb.

Halmstad på mässa

Evenemanget har flera syften. Ett är att alla aktörer i regionen – stora och små företag, kommunerna, myndigheter, högskolor, polisen, försvaret, ideella organisationer och så vidare – får möjlighet att visa upp sig och sin verksamhet. I år fanns cirka 270 utställare på Tillväxtdagen. Ett annat syfte är att samma aktörer där kan jobba aktivt med rekrytering.

Det gäller exempelvis Region Halland, som gjort gemensam satsning med kommunerna i regionen och hade en stor monter som lockade många besökare.
- För oss är det ett bra tillfälle att visa alla jobb som finns inom vår sektor, och hur stor den arbetsmarknaden kommer vara framöver. Och det är långsiktig rekrytering vi arbetar med på en sådan här mässa, säger Pernilla Gedda Hansen, avdelningschef för HR-utvecklingsavdelningen på Region Halland.

Intresset för montern var stort, och Pernilla Gedda Hansen menar att det till stor del berodde på färg och form som man hämtat från Sveriges Viktigaste Jobb.

Halmstads TV på mässa

- Det var snyggt och färgstarkt och fick många att stanna och vilja titta. Dessutom blir många nyfikna på vad som är Sveriges viktigaste jobb – ”Det vill jag ha!” – och vill höra mer om det, berättar hon.

Förutom affischer och annat material från Sveriges Viktigaste Jobb var det filmen som lockade ett stort antal besökare att stanna och titta. Den visades på en jätteskärm vilket många fastnade för.

Totalt hade evenemanget cirka 4000 besökare.

Artiklen publicerades första gången 2013-03-11


Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!