14 januari 2016
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Umeå kommun når ut till ungdomarna

Den 14 februari i år anordnades arbetsmarknadsmässan Utbildning & Rekrytering i Umeå. Till sin välbesökta monter hade kommunen använt sig av material ur Verktygslådan.

Tavla Umeå mässa

Mässan besöks av skolungdomar från hela regionen som under en dag får stifta bekantskap med intressanta arbetsplatser och utbildningar. Umeå kommun visade i samverkan med Örnsköldsviks kommun upp den rika variationen i alla de jobb som finns på en kommun.

Projektledare för kommunernas satsning var Carina Lindberg, rekryteringschef på Umeå kommun. Hon berättar hur hon och hennes kolleger länge sett att Sveriges Viktigaste Jobbs verktygslåda innehåller en massa nyttigt som kan användas vid exempelvis mässor.
- Vi hade sneglat en hel del på verktygslådan redan tidigare. Där finns egentligen allt som vi behövde när vi skulle iordningsställa vår monter och vårt utställningsmaterial. Så vi plockade lite smått och gott bland det som gäller allmänt för kommuner, och sen kunde vi krydda det med sådant som vi tycker är unikt för Umeå, säger hon.

Till det som Carina Lindberg kunde använda till mässan hör de grafiska ringarna som säger Sveriges Viktigaste Jobb.
- Ringarna anpassade vi efter Örnsköldsvik respektive Umeå, så att båda kommunerna å ena sidan kunde profilera sig separat, å andra sidan kunde bygga på det etablerade varumärke som är Sveriges Viktigaste Jobb, säger hon.

Hon använde också en del av profilfärgerna, till exempel den klart röda färgen till golvet.

Carina Lindberg sticker inte under stol med att ekonomiska faktorer också spelat in när man valt grafisk profil för sin mässmedverkan.
- Jag tycker att den grafiska profilen som Sveriges Viktigaste Jobb har är väldigt tilltalande. Färgsättning och teckensnitt är snyggt och bra, och jag känner verkligen att det har hjälpt oss att få ut de budskap vi hade. Men det är också dyrt att själv låta ta fram ett helt grafiskt koncept. Och om det nu finns en massa material färdigt att använda vore det dumt att inte göra det, säger hon.

Men det kommer inte att stanna där. Carina Lindberg menar att Verktygslådan har många användningsområden.
- Där finns material som vi kan använda vid alla typer av rekrytering och vid olika slags informationsinsatser. Jag tror att verktygslådan kommer att ha stor betydelse när vi fortsättningsvis jobbar med employer branding på kommunen, säger hon.

Artiklen publicerades första gången 2013-01-21

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!