Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Mattias om att vara webbstrateg

Mattias Skoog jobbar som webbstrateg på Falkenbergs kommun.

Varför ville du bli webbstrateg?

För att det både är vansinnigt roligt men också viktigt. Vi lever i ett digitalt informationssamhälle som ställer höga krav och har höga förväntningar på bra service och tjänster. Det i en tid då det varje dag görs fantastiska användbara innovationer med teknikens hjälp. Men ingenting görs av sig självt. Teknik kan exempelvis vara förödande om den inte är lätt att förstå och använda. Vi kommuner måste vara aktiva och kunniga för klara både dagens och morgondagens utmaningar. Många säger att kommuner och myndigheter måste hänga med i utvecklingen. Och det är sant. Men jag hoppas, och ser inget hinder för, att den offentliga sektorn också kan vara ledande och drivande i utvecklingen av det moderna digitala samhället.

Vad är det bästa med jobbet?

Allt! Fantastiskt många härliga kollegor som delar med sig av kunskap och erfarenheter inspirerar mig dagligen. Och det känns faktiskt som att man själv på ett litet hörn bidrar till en positiv utveckling som hjälper och underlättar vardagen för många andra. Det är roligt och utmanande varje dag.

Vilka egenskaper är viktiga i jobbet?

Att kunna inspirera, inkludera och samarbeta med sina kollegor. I övrigt tror jag att man kommer långt med att vara nyfiken (ständigt lära nytt på både bredden och djupet), flexibel och lyhörd (det är användaren som avgör vad som är bra och vad som inte är bra) och kreativitet (skapa smarta användbara lösningar som gör bäst nytta för skattebetalarnas pengar). Sedan går det nog inte komma ifrån att man ändå bör vara lite nördig när det kommer till digital teknik i allmänhet.

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!