Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb
Du kan rädda liv

Badmästare

Vad gör en badmästare? Det kan du läsa om här.

Du arbetar med service och säkerhet på bad. Som utbildad livräddare övervakar du bassängen för att minska risken för olyckor.

Du håller i simundervisning och kan också vara ledare i vattengymnastisk och instruktör på badets gym. Kanske deltar du i badets arbete med vattenrening. Ibland jobbar du i kassan med att ta emot avgifter, kontrollera årskort och sälja badkläder och handdukar.

Eftersom många bad idag har relaxavdelningar med bubbelpool, och bastubad är många arbetsuppgifter inriktade på friskvård och hälsovård.

Simon Lussetti testar jobbet som badmästare

Se filmen med Simon

Utbildning

I gymnasieskolans Barn- och fritidsprogram finns inriktningen fritid och hälsa. Den inriktningen syftar bland annat till arbete vid badanläggningar och idrottsanläggningar. Flera yrkeshögskolor erbjuder också utbildningar inom området.

Vi ser till andra människor, och får jättemycket tillbaka. Det är riktigt kul att känna att jag får bidra till att andra mår bra, Frida Wikegård badmästare i Gävle.

Frida Wikegård om att vara badmästare

Framtidsutsikter

Goda. I takt med att badmästarnas arbetsuppgifter blir allt bredare så blir även möjligheterna på arbetsmarknaden större.

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!