21 augusti 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Hon är en av världens bästa undersköterskor

I helgen avgjordes Yrkes-VM där 29 yrkesskickliga ungdomar tävlade för Sverige i 27 olika yrkesgrenar. Vi har träffat undersköterskan Julia Lundin för att höra mer om VM-upplevelsen.

Efter en veckas tävlande i Yrkes-VM tilldelades Julia Lundin en sjätteplats i vård- och omsorgsgrenen samt en hedersmedalj för exceptionellt hög kvalitet.

– Det är klart att det var tråkigt att sitta på prisutdelningen och man inte fick en pallplats, det ska jag inte sticka under stolen med. Man förväntar sig en annan valör men när man fått den här så är det bevis nog att jag ändå håller världsklass i mitt arbete, säger hon och håller upp sin excellence-medalj.

Julia Lundin

I vård- och omsorgsgrenen bedöms de tävlande utifrån bland annat samarbets- och kommunikationsförmåga samt arbetsmetoder och ergonomi. Julia berättar att hon är nöjd med sin insats.

– Under tävlingarna bedömdes vi i många olika moment och det är klart att det blir fel ibland. Jag tror att om jag skulle få göra om det en gång till så hade jag gjort exakt samma saker igen. Det är klart att om jag hade övat mer så hade det kunnat gå bättre men utifrån de förutsättningar jag hade så är jag jättenöjd med min placering.

Hon fortsätter.

– Jag är ju sjätte bäst i världen och det är ju fantastiskt. Det var jämnt i toppen. Jag är bra men de andra tävlande var lite bättre den här gången. Dessutom har jag haft så himla roligt genom hela tävlingen.

Länkar

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!