14 januari 2016
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Traineeprogram och hemvändarsatsning i Gävle

Gävle kommun arbetar för att locka nyutexaminerade studenter till arbeten i kommunen. Ett exempel är det kommuninriktade traineeprogram som startats upp. Ett annat är hemvändardagar som kommunen anordnat i Stockholm.

Mässa Gävle

Tillsammans med Härnösand, Timrå, Ånge, Sundsvall, Nordanstig, Hudiksvall och Söderhamn startade Gävle ett traineeprogram under 2012. Under 16 månader får nyutexaminerade studenter testa på att arbeta med ett specifikt uppdrag i kommunen och möjlighet att lära sig mer om hur kommunal verksamhet fungerar.

- På det här sättet får nya unga medarbetare en uppfattning om kommunen som arbetsgivare. Förhoppningen är att traineerna sen kan kommunicera vidare dessa erfarenheter till andra. Traineeprogramet är både ett sätt att få in nya medarbetare med hög kompetens och att samtidigt få visa bad det innebär att vara en medarbetare i en kommun säger Annica Lidén, personalchef i Gävle kommun.

Ett annat exempel är arbetet med att locka tillbaka tidigare kommuninvånare, bland annat kommuninvånare som valt att studera på annan ort. Under en dag bjöds därför utflyttade kommuninvånare in till Junibacken i Stockholm. Där fanns både kommunala och privata arbetsgivare i Gävle på plats för att berätta om sin verksamhet.

- Det var ett utmärkt tillfälle för oss att berätta om Gävles behov inför framtiden. Vi träffade exempelvis en hel del före detta Gävlebor som gått på Kungliga Tekniska Högskolan. För de kunde vi nu berätta om alla de ingenjörer som vi efterfrågar i kommunen, menar Annica Lidén.

Artiklen publicerades första gången 2012-12-21

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!